Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Kanapeczki czosnkowe

Kanapeczki czosnkowe to wyrazisty ciemny chlebek żytni z pastą serowo-czosnkową i do tego chrupiący orzech włoski – połączenie idealne. Znakomity pomysł na imprezę. Wszelkiego rodzaju kanapeczki na imprezy warto podawać na żytnim chlebie, pumperniklu, krakersach czy chrupkim pieczywie. Pomysłów jest co nie miara, zadbajmy tylko aby to co najważniejsze w przepisie czyli to co na wierzchu było pyszne, a kompozycja smakowała grała ze sobą w każdym calu.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Muffiny z kurczakiem

Muffiny z kurczakiem to jedna z najpopularniejszych przekąsek na ciepło. Chociaż wyśmienite są także po wystygnięciu. To pierwsza zakąska po którą sięgają moi goście, gdy tylko pojawi się na stole. Mięciutkie babeczki z przepysznymi składnikami – kurczakiem, papryką, pieczarkami, kukurydzą. Z dodatkiem ziół i intensywnych przypraw. Doskonałe także w delikatniejszej wersji, świetnie sprawdzą się na dziecięce przyjęcie – możemy przemycić tu sporo warzyw. Nic dodać, nic ująć – trzeba spróbować.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Sałatka Gyros

Sałatka Gyros to jedna z najpopularniejszych sałatek na polskich stołach. Prawdziwy Gyros to potrawa charakterystyczna dla kuchni greckiej, tureckiej i arabskiej. Do jej przygotowania stosuje się różnego rodzaju mięsa: jagnięcinę, wołowinę, czy też baraninę. Ale gyros to przede wszystkim charakterystyczne przyprawy i zioła i przy ich pomocy oraz dodaniu warzyw powstanie nam pyszna sałatka.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Grissini z szynką

Grissini z szynką to pyszne paluchy drożdżowe owinięte plasterkami szynki parmeńskiej. Doskonała przekąska do dipów i sosów. Przygotowuje je się ekspresowo a entuzjaści zawsze się znajdą. Oczywiście możemy pokusić się o kupienie gotowych paluszków grissini, ale ich koszt jest spory – od kilku do kilkunastu złotych za paczkę. A przecież łatwo je zrobić samodzielnie i nie dość, że są pyszniejsze to jeszcze wiemy co tak naprawdę się w nich znajduje. Do dzieła.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Stripsy z kurczaka

Gdy wpisuję w wyszukiwarkę „stripsy z kurczaka” pojawia mi się mnóstwo wyników i propozycji jak przygotować tą w sumie prostą przekąskę, aby wyglądała i smakowała jak w stripsy z KFC. No nie jest to proste. Wypróbowałam już wiele połączeń przypraw, ale ciągle coś nie tak. Ok, bądźmy szczerzy – nie wiemy co jest w tej…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Corn Dogi

Szybkie przekąski do piwa? Smaczne przekąski dla dzieci? Zróbcie Corn Dogi. Szybko i smacznie. Kukurydziane pieski jak mawiają niektóre dzieci to parówki lub cienkie kiełbaski obtoczone kukurydzianym ciastem, nadziane na patyczek i najczęściej zanurzane w ketchupie. Świetna propozycja na każdą imprezę.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Bruschetta z pieczarkami

Bruschetta z pieczarkami pojawia się na wielu moich przyjęciach. Jest prosta i szybka do wykonania, a jednocześnie niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu każdemu. Idealna propozycja na przekąskę także dla wegetarian i wegan. Robię ją bardzo często przy okazji spotkań ze znajomymi i każdemu z moich gości zawsze smakuje. Znikają z talerza naprawdę szybko. Pieczarki można przygotować dzień wcześniej, a później tylko zapiec na bułeczkach. Co tu dużo mówić – palce lizać.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Krokiety z kapustą i grzybami

Oprócz uszek i pierogów robimy też na Wigilię krokiety z kapustą i grzybami. Te robimy zawsze sporo wcześniej. Można je zamrozić, a w wieczór wigilijny podpiec w piekarniku. Moja mama krokiety obtacza przed mrożeniem w bułce tartej. Ja lubię też wersje bez panierki. Moje krokiety są dość duże i pełne nadzienia. I nadają się na…

Strona 1 z 3512345...102030...Ostatnia »

likeBądź na bieżąco!

Zapraszam do polubienia mojego profilu na Facebooku, gdzie znajdziecie wszelkie aktualności, najnowsze przepisy, zdjęcia i konkursy!

Powered by WordPress Popup