Sezon truskawkowy w pełni, więc nie byłabym sobą gdyby w niedzielne popołudnie do kawki nie wpadły ciasteczka z truskawkami. Bardzo proste do wykonania i super smaczne. Potrzebujemy tylko 3 składników i jakichś 15-20 minut i gotowe. Zrobiłam je przed chwilą a już nie ma ani jednego. Ale to nie problem – za chwilę zrobię kolejną porcję. Są tak dobre, że wciągają i ani się obejrzycie a talerz będzie pusty. To do dzieła!

Ciasteczka z truskawkami – przepis

Składniki:

opakowanie ciasta francukiego
krem czekoladowy
truskawki

Wykonanie:

Z ciasta francuskiego wycinamy dowolny kształt (u mnie serduszka). Na środek każdego ciasteczka kładziemy pół łyżeczki kremu czekoladowego. Truskawki obieramy z szypułek i kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę kładziemy na krem czekoladowy środkiem do góry.

Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 12-15 minut.

Ciasteczka z truskawkami studzimy i podajemy do kawy. Możemy posypać cukrem pudrem. Znikają w tempie ekspresowym.

Smacznego.