Czekolada na gorąco z bitą śmietaną i piankami marshmallows. Czy może być coś lepszego po powrocie z zimowego spaceru lub dla zmarzniętych gości, którzy nie piją mocniejszych napojów? Słodki, wyrazisty i rozgrzewający napój na imprezę lub wieczór we dwoje. I oczywiście niezastąpiony deser w Dniu Czekolady :) Polecam ten pyszny słodki deser bo jest wyjątkowo prosty do wykonania. Zamiast pianek możemy użyć np. bitej śmietany.


Czekolada na gorąco – przepis

Składniki na 2 porcje:

300 ml śmietanki kremówki 36%
1 tabliczka czekolady gorzkiej
pianki marshmallows
kakao

Wykonanie:

Do rondelka wlać śmietankę i wrzucić połamaną na kosteczki czekoladę. Mieszać aż czekolada się rozpuści cały czas podgrzewając ją na umiarkowanym ogniu. Gdy czekolada się rozpuści i nasz napój zgęstnieje rozlewamy do szklaneczek lub kubeczków i posypujemy pianami i kakao. Zamiast pianek możemy użyć bitej śmietany.

Smacznego.