Pozostając w temacie truskawek dziś proponuję orzeźwiający koktajl bananowo-truskawkowy. Pyszny, słodki koktajl w sam raz na letnie dni. Koktajl zrobiłam na mleku bezlaktozowym, oczywiście sprawdzi się tutaj każde mleko – krowie lub roślinne. Koktajlu nie dosładzam – jest wystarczająco słodki od bananów. W mojej wersji podałam go w malutkich buteleczkach – dla moich gości sprawdziły się znakomicie.

Koktajl bananowo-truskawkowy – przepis

Składniki:

3 banany
200 g truskawek (zimą można użyć mrożonych)
2-3 szklanki mleka (w zależności od pożądanej gęstości i słodkości koktajlu)
kostki lodu

Wykonanie:

Składniki miksujemy na gładki koktajl bananowo-truskawkowy. Dodajemy kostki lody (lub pokruszony lód). Podajemy w ładnych szklaneczkach lub buteleczkach. Podajemy od razu.

Smacznego.