Krakersy biało-czerwone
Jak tam? Kibicujecie Polakom na Euro? Sportowe wydarzenia to dla mnie zawsze świetna okazja do robienia przekąsek do piwa i wina dla moich znajomych. Tworzymy wtedy strefę kibica i zajadamy się pysznościami kibicując naszym. A żeby było patriotycznie to najlepiej jak przekąski są w naszych barwach narodowych. Jedna z takich przekąsek to krakersy biało-czerwone. Koniecznie zróbcie je na kolejny mecz – są szybkie i pyszne. Posmakują także dzieciom.
Krakersy biało-czerwone – przepis
Składniki:
krakersy
serek śmietankowy puszysty np. Turek, Almentte itp.
papryka konserwowa lub pieczona
Wykonanie:
Krakersy smarujemy serkiem śmietankowym. Na wierzch układamy paseczki papryki konserwowej lub upieczonej w piekarniku miękkości papryki i posypanej ziołami.
Krakersy biało-czerwone układamy na talerzu i pałaszujemy. Znikają dość szybko. Wykonujemy je tuż przed podanie, gdyż inaczej krakersy zbyt mocno zmiękną.
Smacznego.