Na zimno

Zimny bufet? Przekąski na imprezę na zimno? ZImne przystawki? To wszystko znajdziesz w tej kategorii. Szybkie, smaczne – doskonałe na przyjęcie dla kilku osób lub dużego grona.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Wielkanocna przekąska

Szukacie nietypowej przekąski na wielkanocny stół? Polecam Wam bardzo prostą przystawkę - to wielkanocna przekąska z jajkiem przepiórczym na białej kiełbasie z dodatkiem domowego majonezu i jakże świątecznej rzeżuchy. Skład iście świąteczny.
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Krakersy Biedronki

Jeśli przygotowujecie przyjęcie dla dzieci warto przygotować dla nich przekąski nie tylko zdrowe ale też zachęcające do jedzenia, na przykład krakersy biedronki. Wszelkiego rodzaju kolorowe kanapeczki w różnorodnych kształtach, które dzieci mogą także samodzielnie wykonać są zawsze mile widziane.
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Jajka z pastą z wędzonego łososia

Kolejna z propozycji na wielkanocny stół to jajka z pastą z wędzonego łososia. Jako, że propozycji na jajka faszerowane jest wiele, pewnie mój przepis nie będzie niczym nowym, ale bardzo lubię tak podane jajka - koniecznie z łososiem wędzonym na ciepło. Na moim stole w święta nie może zabraknąć tej pozycji. Jeśli jeszcze nie próbowaliście - polecam.
pluto
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Sałatka z pieczonymi burakami i kozim serem

Buraki i kozi ser to bardzo zgrany duet. Pokazywałam Wam już carpaccio z buraków, gdzie to połączenie smaków bardzo współgra. Dziś trochę inaczej. Sałatka z pieczonymi burakami z kozim serem dojrzewającym, z suszonymi pomidorami i migdałami. Przystawka elegancka, prosta i wykwintna. A przy tym przepyszna. Ser kozi w tej wersji jest zapieczony, czyli gorący i płynny. Wiem, że nie każdy przepada za kozim serem - jest on bardzo intensywny w smaku i zapachu. Mam jednak nadzieję, że przekonacie się do niego i spróbujecie wykonać tą sałatkę. Warto!
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Domowy paprykarz

Pochodzę znam morza, więc uwielbiam ryby i wszelkie dania z nimi. Wiele lat mieszkałam też w stolicy paprykarza czyli Szczecinie i w czasach studenckich zajadałam się tym przysmakiem. Co prawda przez lata skład i smak paprykarza uległ znacznemu pogorszeniu, jednak zawsze mi się będzie kojarzył z biwakami i akademikiem. Jednak co stoi na przeszkodzie, aby...Więcej
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Hummus

Jaki powinien być hummus idealny? Przede wszystkim gładki i bez grudek. Smak powinien być zrównoważony, konsystencja kremowa i delikatna jak chmurka. Co prawda do dziś nie udało mi się zjeść hummusu oryginalnego wprost z Izraela, a wśród moich znajomych nie posiadam Izraelczyka, który zdradziłby mi tajniki przygotowywania hummusu, jednak zdarzyło mi się jeść go bardzo wiele razy, w wielu miejscach (nie tylko w Polsce). I jeszcze raz podkreślam - sekretem idealnego hummusu jest jego konsystencja.
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Przekąska z pastą jajeczną

Przekąska z pastą jajeczną to kolejna propozycja na ekspresową i smaczną przekąskę na imprezę. W kilka minut zrobicie mnóstwo pysznych krążków z pastą jajeczną. Lekko pikantna, jednak z dominującą nutą świeżości dzięki użyciu ogórka jako podstawy przekąski.
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa jest zawsze mile widziana na każdym przyjęciu. Wystarczy kilka prostych składników, aby wyczarować szybką i bardzo smaczną sałatkę. Ciekawe w tej sałatce jest to, że smaki w niej idealnie się równoważą. Niczego nie jest zbyt dużo, ani zbyt mało. A robi się ją 10 minut. Polecam.
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Ostrygi na świeżo

Wytrawną i elegancką przekąską oraz najbardziej skutecznym afrodyzjakiem są ostrygi. Wariantów podania ostryg jest wiele, dziś propozycja klasycznych ostryg na świeżo z dodatkiem cytryny.
pluto
Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someoneShare on Facebook

Caprese

Caprese - apetyczne kolory włoskiej flagi na talerzu. Aromatyczna przystawka złożona z 3 składników, która kojarzy się ze słoneczną Italią. Przepis tak prosty, wręcz banalny a jednak dostojny i wykwintny. Polecam caprese na każdą imprezę.
Page 1 of 212