Na organizowanych przeze mnie imprezach nie może zabraknąć pozycji dla miłośników ostrych przekąsek. Do takowych należą na pewno małe, okrągłe papryczki chili z serem feta.

Proste i szybkie w przygotowaniu i piekielne ostre, więc nie przypadną do gustu każdemu. Mimo wszystko polecam, gdyż prezentują się przepięknie, a Ci którzy lubują się w tego typu przekąskach twierdzą. że mimo ostrości są pyszne.

Papryczki chili z serem – przepis

Składniki:

10 okrągłych papryczek chili (nie wiem jak nazywa się fachowo ta odmiana)
1 opakowanie sera feta
szczypiorek
świeżo i grubo mielony kolorowy pieprz

dodatkowo: rukola

Wykonanie:

Papryczki umyć, odciąć małym nożykiem górę tzw. czapeczkę i delikatnie wydrążyć pestki. Ser feta rozgnieść widelcem i dodać sporą szczyptę świeżomielonego kolorowego pieprzu (dla miłośników pieprzu podpowiadam że można go też dodać w całości). Szczypiorek drobno posiekać i dodać do sera.

Każdą papryczkę nadziewać porcją serową. Udekorować listkami rukoli.

Opcjonalnie: przed nadzieniem paprykę można podpiec, ja jednak wolę ją w wersji chrupiącej 😉

Smacznego.