Pasta z piklinga czyli wędzonego śledzia lub innej wędzonej ryby takiej jak np. makrela czy łosoś idealnie smakuje na świeżej bagietce z dodatkiem świeżych ziół. Fajny pomysł na szybką, tanią i smaczną przekąskę.

Pasta rybna świetnie się sprawdzi także na co dzień do kanapek, także dla dzieci. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając świeże zioła, przyprawy. Pastę można podać na dowolnym pieczywie, a nawet na krakersach. Ma delikatny, rozpływający się w ustach smak. Jednocześnie jest świeża i lekka dzięki twarogowi. W każdym wydaniu jest przepyszna. Polecam każdemu. Szybko – smacznie – efektownie.

Pasta z piklinga – przepis

Składniki:

2 piklingi (lub makrele)
3 jajka
pół kostki sera białego chudego
1 łyżka pasty pomidorowej
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztarda rosyjska
biały pieprz
sól
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Biały ser rozbić widelcem. Jajka ugotować na twardo, obrać i poszatkować w drobną kostkę. Wrzucić wszystko do dużej miski. Rybę dokładnie obrać, uważając na ości. Rozdrobnić i dodać do miski. Dodać pozostałe składki i dokładnie wyrobić. Doprawić według uznania.

Pasta z piklinga to przekąską do bagietki lub bułeczek panini, które dekorujemy np. natką pietruszki. Zamiast piklinga możemy użyć innej ryby wędzonej np. makreli. Bardzo prosta do wykonania, efektowna i wyjątkowo smaczna.

Smacznego.