Często szukacie przekąsek na ciepło. Dziś mam dla Was propozycję na szybką przekąskę czyli pieczarki zapiekane z boczkiem i serem. Idealna przekąska na imprezę, szczególnie jesienią i zimą. Chociaż latem możemy przygotować wersję tych pieczarek z grilla. Wystarczy kilka minut i mamy pyszne jedzonko dla naszych gości. Posmakuje także dzieciom, np. z dodatkiem ich ulubionego ketchupu (polecam ketchup domowy).

Pieczarki zapiekane z boczkiem i serem – przepis

Składniki:

kilka pieczarek
tarta mozzarella
boczek wędzony w plasterkach
sól
pieprz
świeży tymianek

Wykonanie:

Grzyby oczyszczamy i usuwamy z nich nóżki (najłatwiej wykręcić). Każdą pieczarkę solimy i pieprzymy. Do środka pieczarki nakładamy tartą mozzarellę a na wierzch układamy kawałek plasterka boczku. Zapiekamy wszystko około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Pieczarki podajemy ze świeżym tymiankiem i ulubionym sosem.

Smacznego.