Żadna udana impreza nie może odbyć się bez stołu pełnego pysznych przekąsek. W zależności od charakteru imprezy częstujemy gości lekkimi przystawkami na zimno lub pysznymi smakołykami na gorąco.

Napoje i desery to również nieodzowna część każdej udanej zabawy i przyjęcia, zatem je również znajdziecie na stronie. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Zapraszam do korzystania ze sprawdzonych przepisów na organizację imprezy lub dań na co dzień.

Wszystkie opinie i komentarze są mile widziane.


Pieczone banany z miodem

Pieczone banany z miodem

Pieczone banany z dodatkiem miodu i bitej śmietany to ciekawy deser na każdą pogodę.

Banany po upieczeniu nabierają ciekawego smaku i zapachu. Dodatki wydobywają ten smak i cały deser smakuje obłędnie.

Ilość porcji z podanych składników: 2
Czas wykonania: 10 minut
Poziom trudności: bardzo łatwe
Koszt:  3 zł (1,50 zł/osobę)

Pieczone banany z miodem – przepis

Składniki:

2 banany
2 łyżeczki miodu płynnego wielokwiatowego
orzechy włoskie
kakao
bita śmietana

Wykonanie:

Banany naciąć wzdłuż. Do każdego nacięcia  wlać łyżeczkę miodu. Zapiec 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 150′.

Po upieczeniu banany obsypać kakao i posiekanymi orzechami włoskimi i udekorować bitą śmietaną.

Superszybki i bardzo prosty deser.

Smacznego.

Zobacz także:

Podziel się uwagami i dodaj swój komentarz.

Komentarze dla przepisu na Pieczone banany z miodem

  1. 3 January 2014 by Luu

    Podzielę się moim sposobem na pieczone banany. :) Piekę je w skórkach (trzeba naciąć wzdłuż od góry) do momentu aż będą całe czarne. Potem nadziewam mleczną czekoladą i wkładam jeszcze na chwilę do piekarnika, żeby się rozpuściła. Na koniec wbijam do środka płatki migdałowe. Tak przygotowanego banana wyjada się ze skórki łyżeczką. Goście byli zachwyceni! :)

    Reply
Top blogi