Przystawka z ogórka i kawioru to kolejna ciekawa propozycja na przyjęcie. Szybka i nieskomplikowana, a do tego bardzo efektowna.

Przystawka z ogórka i kawioru – przepis

Składniki:

2 ogórki
serek śmietankowy
2 łyżeczki migdałów w płatkach
szczypiorek
czerwony kawior
sól

Wykonanie:

We wrzątku zblanszować kilka łodyżek szczypiorku (włożyć do wrzątku na około 10 sekund). Zahartować w lodowatej wodzie i odsączyć.

Ogórki obrać, pokroić na kawałki wielkości około 3 cm każdy, małą łyżeczką lekko wydrążyć pestki. Każdy kawałek obwiązać zblanszowanymi łodyżkami szczypiorku.

Migdały posiekać, dodać do serka śmietankowego, dosolić do smaku. Nakładać do wydrążonych ogórków i ustawiać pionowo na półmisku. Każdy ogórek dekorować odrobiną kawioru i ozdobić pozostałymi świeżymi łodyżkami szczypiorku.

Smacznego.