Roladki z indyka w boczku to bardzo proste i efektowne danie.

Samodzielnie tworzą ciekawą przystawkę, z dodatkami doskonałe na obiad lub kolację.

Roladki z indyka w boczku – przepis

Składniki:

filet z indyka
musztarda francuska
mozarella
boczek wędzony – cienkie plasterki
sól
pieprz

Wykonanie:

Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Każdy plaster rozbić cienko. Oprószyć grubo solą i pieprzem. Mozarellę pokroić w plastry. Każdy płat indyka posmarować musztardą francuską, a na niej położyć mozarellę. Zawinąć ciasno w roladki. Każdą zawinąć w 2 plasterki boczku wędzonego „na krzyż”.

Roladki z indyka w boczku ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 200º C.

Roladki zapiekać pod przykryciem około 20 minut i kolejne 10-15 minut bez przykrycia, aby zarumienić boczek.

Najlepszym dodatkiem do roladek są gotowane ziemniaczki i pieczarki duszone.

Smacznego.