WHITE-CMYKKochani. Została poproszona o przetestowaniu produktów marki Konspol i przygotowanie przekąski z szynki z indyka. Jako, że jeszcze nic podobnego nie przygotowywałam na blog postanowiłam wykonać pyszne roladki z szynki z indyka z delikatnym chrzanowym serkiem. Szynka z indyka marki Konspol jest naprawdę wyśmienita i sprawdziła się idealnie do tego przepisu. Skład szynki to ponad 90% mięsa z indyka. Pachnie bardzo apetycznie, jest cieniutko pokrojona i według mnie nadaje się także dla dzieci. Moim domownikom bardzo posmakowała. A oto przepis.

Roladki z szynki z indyka z serkiem chrzanowym – przepis

Składniki:

100 g szynki z indyka np. firmy Konspol
serek śmietankowy puszysty ok. 150 g
1 łyżeczka tartego chrzanu
pokruszone papryczki chili
świeże zioła do dekoracji

Wykonanie:

szynkazindykaSerek śmietankowy mieszamy z chrzanem. Na każdym plasterku rozsmarowujemy chrzanowy serek i ciasno zawijamy w roladki.

Nasze roladki z szynki z indyka układamy na talerzu lub półmisku posypujemy pokruszonymi papryczkami chili (drobno siekamy lub mielimy w młynku) i dekorujemy świeżymi ziołami.

Przekąskę podajemy np. do wina lub jako przystawkę do kolacji. Sprawdzi się doskonale na każdej imprezie. Polecam.

Smacznego.