Znakomite rollsy z szynką i serem oraz sosem musztardowym i rozmarynem. Pyszne połączenie składników rodem z restauracji Pizza Hut. Spróbujcie sami. Przepis na rollsy z szynką i serem powstał po wypróbowaniu pysznego połączenia delikatnych składników z wyrazistym smakiem musztardy francuskiej i rozmarynu.

Rollsy z szynką i serem – Przepis

Składniki:

8 placków tortilii
8 plasterków dowolnej chudej szynki
sery: Cheddar i Mozzarella – po 200 g każdej
wykałaczki
rozmaryn
tarty parmezan

Sos:

4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
4 łyżki musztardy rosyjskiej
4 łyżki musztardy francuskiej
sól
pieprz

Wykonanie:

Połączyć wszystkie składniki na sos. Placki tortilli lekko posmarować po całej powierzchni sosem, położyć plasterek szynki i starte oba sery. Posmarować je lekko sosem i posypać rozmarynem. Zawinąć ściśle rollsy. Wierzch posypać tartym parmezanem. Włożyć  na 7 minut do rozgrzanego do 220° piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika rollsy pokroić na małe kawałki i wbić w każdy wykałaczkę. Podawać z sosem musztardowym.

Z podanych składników wychodzi 8 rollsów, które kroimy na 6 kawałków. W przeliczeniu na osobę wychodzi 12 rollsów z szynką i serem, a więc bardzo dużo. Są naprawdę sycące.

Smacznego.