Sałatka jajeczna z porem i pieczarkami to propozycja uniwersalna zarówno na imprezę, kolację jak i jako sałatka wielkanocna. U mojej mamy zjemy ją w każde święta. Lekko pikantna, bez dodatku mięsa, za to z pysznymi marynowanymi pieczarkami i groszkiem, zielona i apetyczna sałatka jajeczna.

Sałatka jajeczna z porem i pieczarkami – przepis

Składniki:

4 jajka
1 por
10 pieczarek marynowanych
pół puszki groszku konserwowego
majonez
sól
pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w półksiężyce, maksymalnie docierając do zielonej części (grubą warstwę odrzucamy). Pieczarki odsączamy i kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy groszek konserwowy, majonez, sól i pieprz.

Smacznego.