Schab z warzywami w ostrym sosie to fantastyczne i szybkie danie dla niezapowiedzianych gości.

W ciągu pół godziny mamy świetną potrawę, którą oczarujemy każdego.

Schab z warzywami w ostrym sosie – przepis

Składniki:

0,5 kg schabu
1 papryka
7 pieczarek
1 cebula
1 ząbek czosnku
olej rzepakowy
łyżka smalcu
natka pietruszki
łyżeczka przyprawy typu „magi”
łyżeczka sosu sojowego
sól
pieprz
pieprz cayenne

Wykonanie:

Schab oczyścić, osuszyć i pokroić w paseczki. Przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć na łyżce smalcu. Warzywa pokroić w paski, czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko obsmażyć na oleju rzepakowym. Gdy warzywa zmiękną dodać do nich mięso, magi, sos sojowy i pieprz cayenne. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Chwilę razem poddusić w powstałym sosie. Natkę pietruszki posiekać i dodać na sam koniec, po zdjęciu z kuchenki.

Schab z warzywami w ostrym sosie podajemy najlepiej z ryżem.

Smacznego.